bemutatkozásBemutatkozik a Gyömrő Kerékpáros Szakosztály


A Gyömrő Városi Sport Klub keretein belül, 2003-ban Budai Sándor hívta életre kerékpáros szakosztályunkat, a szakosztályvezetői poszton őt Gönczy István követte, 2014 tavaszától pedig a már-már „ős-gyömrősnek” számító Bencsik Gergő vállalta el ezt a nemes feladatot.  Több szakágban is képviseltetjük magunkat a kerékpáros porondon, csapatunk tagjait jelenleg legfőképp az országúti versenyzők teszik ki, de szép számmal akad hegyikerékpárosunk is, pályaversenyeken is évről évre képviseltetjük magunkat és télen sem áll meg a versenyzés, ekkor cyclocorss megmérettetéseken veszünk részt.


A szakmai munka irányítását 2006 őszétől Pais Péter után - akinek ezúton is köszönjük munkáját - a Cycling Sport Center, majd Palotai Gabriella vette át. Egyesületünk eddigi működésének legsikeresebb korszaka volt ez az időszak. Kis Dani, Béla Attila és Pintér Tamás számos Magyar Bajnoki címet, illetve kupagyőzelmet szereztek csapatunk színeiben. Versenyzőink rendszeres résztvevői az országúti Amatőr Kupa sorozatnak, az MTB maraton versenyeknek, kupafordulóknak. Sajnos legjobb versenyzőink támogatásához, megtartásához kevésnek bizonyultak anyagi forrásaink, így ők más csapatoknál folytatták pályafutásukat.
2014-től a csapat felkészülését két edző koordinálja, Egervári Attila és Török Zoltán.


Hogy hosszú távon biztosítsuk a csapat működőképességét, Budai Sándor 2007-ben megalapította a "Jó hátszelet" alapítványt, mely fő feladatának tekinti a kerékpározás segítségével az egészséges életmódra nevelést, a tehetséges fiatal versenyzők támogatását, és a kerékpáros tömegsport népszerűsítését.
A fentiek szellemében rendezzük meg évek óta a Tour de Gyömrő kerékpárversenyt, melynek főszervezője Gyurján János, a "Jó hátszelet" alapítvány kuratóriumának elnöke. Ez a verseny az óvodás korú gyerekektől a nyugdíjasokig, a hobbi kerékpárosoktól az elit versenyzőkig mindenkinek lehetőséget biztosít a megmérettetésre.
Igyekszünk nem szem elől téveszteni, hogy szórakozásként űzzük ezt a sportot, munka vagy tanulás mellett. Fiataljainknak minden támogatást igyekszünk megadni a továbblépéshez. Fontosnak érezzük egészségi állapotunk folyamatos ellenőrzését, nemcsak a kötelező sportorvosi vizsgálattal, hanem a már rendszeresnek tekinthető sportkórházi ellenőrzéssel is. Sikereinkről, kudarcainkról egyaránt találhat leírásokat, képeket oldalainkon.


Szakosztályunk 2004 tavaszától viselte a GIANT-Gyömrő nevet. 2014-től Gyömrő Kerékpáros Szakosztály néven futunk tovább.


2014-től új korszakot nyitunk a Szakosztály életében, és bár amatőr csapat vagyunk, és ez minden bizonnyal így is fog maradni, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni ebből az egészből, lehetőségeinkhez mérten a legprofibban. A Szakosztály reformjának része többek között a két-féle tagság típus, az amatőr sportoló és a hobbista, melynek szerves része a tagok és Szakosztály között kötött írásos megállapodás. Két új edzőnk bevetésével szeretnénk szervezetebbé tenni az edzéseket, melyet olykor-olykor motoros vezetéssel vagy autós kíséréssel is segítünk. A új tagok toborzása már 1 hónap távlatából is egy remek ötletnek bizonyult, több tehetséges bringással bővült keretünk. Újdonságnak számít, hogy idéntől a versenyek jelentős részére közös busszal érkezik a csapat, mezőnyversenyen kíséréssel segítjük versenyzőinket, frissítési lehetőséget biztosítva ezzel, illetve így az esetleges technikai problémák sem fognak azonnal a verseny feladásával járni.


Új korszak kezdődik tehát, melyben oroszlánrészt vállalnak: Bencsik Gergő (szakosztályvezető és web-felelős), Gyurján János (elnökségi tag és anyagi-forrás megteremtő), Gyurján Kati (adminisztráció), Egervári Attila és Török Zoltán (edzők), és nem utolsósorban versenyzőink, támogatóink és segítőink.

Reméljük, Önökkel is hamarosan találkozunk valahol az erdőben vagy az országúton!

szponzoraink

© Gyömrő Kerékpáros SzakosztályOldaltérképKapcsolat

Grafika: Fellegi Gábor [alat]